
Recept 1.
Hozzávalók:
500 g makaróni 20 dkg trappista sajt
Elkészítés:
A makarónit a szokásos módon sós vízben megfõzzük, majd leöntjük róla a vizet és lecsepegtetjük.
Tûzálló tálat kivajazunk, beletesszük a makarónit, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
Elõmelegített sütõben addig sütjük, míg a tetején a sajt meg nem pirul.
Recept 2.
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg sajt 50 dkg makaróni 1 dl tejföl só, zsír
Elkészítés:
A tésztát 4-5 cm-es darabokra törjük és forró (lobogó) sós, zsíros vízben kifőzzük. Ez kb. 20 percig tart - onnan lehet megtudni, kész van-e már, hogy ha a tésztát elvágjuk, nincs a belsejében fehér szín. Ha a tészta kész, lábosba leszűrjük, megsózzuk, egy kanál zsírral összekeverjük és már tálalhatjuk is.
Tetejére bőven teszünk reszelt sajtot (trappista, edami, parmezán) és egy-két kanál tejfölt teszünk.
Gyorsan elkészíthető, ám ízletes étel. Makaróni helyett spagettit is használhatunk.

|