| 
 Recept 1.  Hozzávalók:  500 g makaróni 20 dkg trappista sajt
 
 
 Elkészítés:  
 A makarónit a szokásos módon sós vízben megfõzzük, majd leöntjük róla a vizet és lecsepegtetjük. Tûzálló tálat kivajazunk, beletesszük a makarónit, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal. Elõmelegített sütõben addig sütjük, míg a tetején a sajt meg nem pirul.   Recept 2. Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg sajt
 50 dkg makaróni
 1 dl tejföl
 só, zsír
 Elkészítés:A tésztát 4-5 cm-es darabokra törjük és forró (lobogó) sós, zsíros vízben kifőzzük. Ez kb. 20 percig tart - onnan lehet megtudni, kész van-e már, hogy ha a tésztát elvágjuk, nincs a belsejében fehér szín.Ha a tészta kész, lábosba leszűrjük, megsózzuk, egy kanál zsírral összekeverjük és már tálalhatjuk is.
 
 Tetejére bőven teszünk reszelt sajtot (trappista, edami, parmezán) és egy-két kanál tejfölt teszünk.
 
 Gyorsan elkészíthető, ám ízletes étel. Makaróni helyett spagettit is használhatunk.
                    
   |