Desperatefun - Született feleségek - Desperate Housewives


Ha a frissítésekről, illetve az újdonságokról tudni szeretnél, katt IDE!

 
 
 
 
 
 
 
 

-Transamerica videó

-Bree videó!

 
 
 
 
 
 
Jártál már ajánlott oldalunkon?

Igen
Nem
Nem, de majd most:)
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

 
Ha lenne lehetőséged, írnál cikkeket az oldalra?

Igen
Nem
Talán
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
♥ Bree specialitása: Zsömle, fánk, péksütik

Recept: Zsömle

Figyelem! Az elkészítéshez kenyérsütő gép szükséges!

(Kovász nélkül is elkészíthető, ekkor 1,5 dkg élesztőt tennék bele. Ebben az esetben a hozzáadott folyadék mennyisége változhat.)

Hozzávalók:

30 dkg BL 80-as liszt
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
1 ek (kb 5 dkg) rozskovász
1 ek (kb 5 dkg) búzakovász
3,5 dl tej
2 dkg margarin
0,5 dkg élesztő
1 kk cukor
1,5 kk só
1 kk sikér
késhegynyi aszkorbinsav

Elkészítés:

A hozzávalókból a gépben tésztát kell dagasztani (kétszeri dagasztás, közben 20 perc pihenés), majd lisztezett deszkán 16 felé kell osztani, a tésztát. Kicsit hosszúkás zsömléket kell formázni, majd langyos helyen kb 1,5 órát keleszteni. Valamikor félidőben be kell vágni hosszában, ferdén a zsömléket. Előmelegített, gőzös sütőben kell sütni, kb 25 percig.

                            

 

Recept 2: Fánk

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tojás, 4 evőkanál olvasztott vaj, 1 kocka élesztő, 2-2,5 dl langyos tej, 2 ek cukor, csipet só

Fánksütés lépésről lépésre

1. Kimérjük a hozzávalókat. A lisztet átszitáljuk, ettől a tészta különösen lágy lesz. A tejet meglangyosítjuk, hogy könnyebben megkeljen majd az élesztő.

 


 

2. A lisztet keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztőt, és konyhai robotgéppel összekeverjük. Az olvasztott vajat a legvégén, kanalanként adjuk hozzá a tésztához.

 

 

3. Amikor elkészültünk a gyúrással, a tésztát meleg helyre (pl. radiátorra vagy annak közelébe) tesszük és egy órán át kelesztjük. 


 


4. A megkelt tésztát kilisztezett deszkára tesszük és kb. 1 cm vastagra nyújtjuk.

 


 


5. A kinyújtott, téglalap alapú tésztát félbe hajtjuk és mégegyszer finoman átnyújtjuk. Ez valójában maga a trükk, így keletkezik a szalag!
 

 


6. A félbehajtott tésztából könnyű kézzel kiszaggatjuk a fánkokat.


 



 

7. A fánkokat egy tiszta konyharuhával lefedjük és fél órán át tovább kelesztjük. Célszerű egy picit bemelegíteni a konyhát, különben a tészta összeeshet.    


 

 

8. Ha mindent szabályosan csináltunk, a kiszaggatott fánkok közel másfélszeresükre nőttek.


 

 


9. Forró, bő olajban elkezdjük kisütni a fánkokat. Érdemes félidőig fedő alatt, majd fedő nélkül sütni, hogy a tészta mindenhol átsüljön.



 

10. Nagy lángon süssük a fánkot, de ügyeljünk arra, nehogy túl gyorsan megbarnuljon, mert akkor nyers maradhat a közepe.
 

 



11. Ha elkészültünk, szedjük szalvétára vagy papírtörlőre a jól átsütött fánkokat és azon melegiben szórjuk meg porcukorral. Máris fogyasztható. 

 

Recept 3: kifli

Hozzávalók:

60 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 kanál olaj, 1 mk só, fél ek cukor, 1 dl tej.

Elkészítés:

A tejet meglangyosítom és beleteszem az élesztőt és a cukrot. Mikor felfutott, összekeverem a liszttel, a sóval és az olajjal. Meleg helyen kb háromnegyed órát kelni hagyom. egycentis vastagságúra sodrom, 8-felé osztom (sugárirányban) és a kis háromszögeket feltekerem, kifli alakúra görbítem és kilisztezett tepsibe teszem és további 20 percig kelesztem. A sütőt előmelegítem és az aljára egy lapos edénybe forró vizet teszem (hogy gőz keletkezhessen) és forró sütőben szép pirosra sütöm.

                       




Recept 4: Croissant

Hozzávalók:

55 dkg liszt, egy pohár (180 grammos) joghurt, 2 dl tej, 5 dkg élesztő, 2 tk só, 1 tk cukor, 25 dkg margarin, tojássárgája a kenéshez.

Elkészítés:

A hozzávalókat a margarin kivételével összegyúrom és meleg helyen kelesztem egy fél órát. Utána 6-8 gombócot formázok belőle, melyeket kb l5 centis átmérőjűre sodrok. Ezeket a lapokat egymásra teszem úgy, hogy közéreszelem a fagyos margarint. A "tortát" sugárirányban 8-felé vágom és a cikkeket feltekerem. Tetejüket megkenem tojássárgájával és sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. Újra fél órát kelesztem. 220 fokos sütőben szép pirosra sütöm őket.

                         

 

 
Regizz, és írj!! :) Ha nem tetszik valami, ne itt kritizáld, inkább értékeld azt, ami jó! KÉRLEK ITT NE REKLÁMOZZ!
 
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
 
Indulás: 2005-12-19
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Egyben buttonom

By Fiwi

(www.gportal.hu/fiwi)

 
 
 
 
 
 
 
Szeretnél több új szereplőt a sorozatba?

Igen
Nem
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
 
Született feleségek
 
Gyere máskor is!!
 

Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!    *****    Nagyon pontos és részletes születési horoszkóp, valamint 3 év ajándék elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Kattints!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek érdemes belenézni.Keress meg és én segítek értelmezni a csillagok állását!    *****    HAMAROSAN ÚJRA ITT A KARÁCSONY! HA SZERETNÉL KARÁCSONYI HANGULATBA KEVEREDNI, AKKOR KATT IDE: KARACSONY.GPORTAL.HU